Tarieven en vergoeding

Vergoeding

De  vergoeding van uw fysiotherapeutische behandeling is afhankelijk van het door uw afgesloten pakket bij de zorgverzekeraar en/of uw aandoening. Binnen de vergoeding wordt onderscheid gemakat tussen chronische en niet-chronische fysiotherapie.

Op defysiotherapeut.com vindt u meer informatie over de vergoeding van uw fysiotherapeutische behandelingen. Via de foto komt u op de pagina met de juiste informatie.

Chronische fysiotherapie

De fysiotherapeutische behandelingen van een aantal chronische aandoeningen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Deze chronische aandoeningen moeten voorkomen op een wettelijk vastgestelde lijst (lijst van Borst).

Bij het behandelen van deze chronische aandoeningen geldt dat de behandeling pas vanaf de 21e behandeling worden vergoed vanuit het basispakket. De eerste 20 behandelingen kunnen wel worden vergoed vanuit uw aanvullende pakket, mits voldoende aanvullend verzekerd. Om hiervoor in aanmerkingen te komen is wel een verwijzing noodzakelijk van een arts of specialist.

Let op, behandelingen vanuit het basispakket kunnen wel vallen onder het eigen risico mits dit nog niet gebruikt is.

Niet chronische fysiotherapie

Bij niet-chronische aandoeningen of chronische aandoeningen die niet voorkomen op de chronische lijst borst zijn het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt afhankelijk van uw aanvullend pakket.  

Zorgverzekeraars

Hier onder vindt u de gegevens van de zorgverzekeraars waar wij contracten mee hebben. Als u klikt op de afbeelding van uw zorgverzekeraar komt u bij de pagina met meer infromatie over de vergoeding van de fysiotherapie per pakket.

Onze fysiotherapeuten zullen bij de eerste afspraak hier nog verder over toelichting over geven.

Tarieven

Waneer Medische centrum ForceMed niet gecontracteerd is met uw zorgverzekeraar zal er een percentage vergoed worden van het marktconforme tarief. Doordat wij lager met onze tarieven zitten betekent dit voor u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw verzekering, die slechts oploopt tot een paar euro per behandeling. Bij niet gecontracteerde zorg dient u zelf de gemaakte kosten aan ons te voldoen en vervolgens bij uw zorgverkering te declareren. Dit wordt een restitutie systeem genoemd.

Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie gelden onderstaande tarieven. De kost zijn bij ons altijd lager dan het markconfrom tarief. Hieronder vindt u onze tarieven voor de fysiotherapie. De kost zijn bij ons altijd lager dan het markconfrom tarief.

  • Zitting fysiotherapie
  • Lange zitting fysiotherapie
  • Toeslag voor behandeling aan huis
  • Screening, intake en onderzoek
  • Intake en onderzoek naar verwijzing
  • € 35,-
  • € 45,-
  • € 12,50-
  • € 45,-
  • € 45,-