Afspraak

Eerste afspraak

Bij aanmelding zullen wij uw gegevens noteren in ons systeem. Indien  u beschikt over een e-mailadres zullen wij voor aanvang van de eerste afspraak een intakelijst naar u versturen. Deze intakelijst zorgt ervoor dat onze fysiotherapeut al meer informatie kan verkrijgen over uw aandoening/klacht, dit kan de intake vergemakkelijken waardoor er sneller over gegaan kan worden op behandleing. Neemt u bij uw eerste afspraak wel altijd uw legitimatie bewijs mee.

Directe toegankelijkheid / verwijzing

Sinds januari 2016 is er voor een afspraak bij de fysiotherapeut geen verwijzing meer nodig van de huisarts.  Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing komt u binnen via directe toegankelijkheid fysiotherapie. Tijdens het eerste consult starten wij met een ‘screening’, hierbij zal worden beoordeelt of uw klacht ook daadwerkelijk door een van onze medewerkers behandeld kan worden. Bent u verwezen door uw huisarts of medisch specialist vermeldt dit dan bij de aanmelding, zo heeft ons fysiotherapie wat meer informatie over uw aandoening/klacht. De eerste behandeling zal bestaan uit een intake, middels een vraaggespreek en lichamelijk onderzoek zal ons fysiotherapeut een gerichte diagnose stellen. Op basis van de diagnose zal er een behandelplan worden opgesteld, dit is de basis van de verdere behandelingen.

Vervolgafspraken

Wilt u een vervolg afspraak maken of wilt u een reeds gemaakt afspraak verzetten neemt u dan contact met ons op. Bij voorkeur tussen 8.00-14.00, dan is er iemand aanwezig die u gemakkelijk te woord kan staan. Mochten wij niet in staat zijn om u telefonisch te woord te staan kunt altijd een bericht inspreken, wij zullen u dan zo spoedig mogelijk terugbellen.

Indien u wenst en indien uw e-mailadres in ons systeem staat zult u van ons een afspraakbevestiging ontvangen voor de gemaakte afspraken.

Verhinderd

Bent u onverhoopt niet in staat om te verschijnen op uw gemaakte afspraak geef dit dan uiterlijk 24 uur voor de behandeling aan ons door. Hierdoor hebben wijde mogelijkheid om het ontstane gat op te vullen met een andere afspraak. Meldt u later dan 24 uur van te voren af dan zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Dergelijke kosten worden niet vergoed door zorgverzekeraars.