DAVID Concept

Algemeen

Veel mensen hebben pijn. Pijn in de rug, nek of elders aan spieren en gewrichten. Deze pijn is vaak het gevolg van overbelasting. En dan niet alleen door te zwaar en te lang werken of sport maar juist door verzwakte, en dus minder belastbare, spieren van rug en romp. Dit gaat eveneens gepaard met afname van de stabiliteit (“core stability”) van de rug. Gewrichten, pezen enz. vertonen dan overbelastingsverschijnselen zoals ontstekingen, stijve gewrichten en spieren, moeilijk op gang komen, niet lang kunnen gaan of staan enzovoorts. De voornaamste klacht is echter pijn!!.

ForceMed werkt met DAVID apparaten, voorheen met MedX. Bij ForceMed hanteren wij een combinatie van het door MedX ontwikkelde therapie- en trainingsconcept waarmee wereldwijd al ruim 40 jaar ervaring is opgebouwd en passen dit toe mbv de DAVID-apparaten. Zowel de arts als het personeel van ForceMed zijn internationaal opgeleid en gecertificeerd om met het MedX concept te mogen werken alsook gecertificeerd op opgeleid voor het gebruik van de DAVID-apparaten en bijbehorende AI-software.

Oorsprong

DAVID ontwikkelt sinds de jaren ’80 oefentoestellen voor fysiotherapeutische centra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, chiropractor praktijken, fitnesscentra en militaire trainingsfaciliteiten. DAVID is wereldleider op het gebied van data gestuurde oefenapparatuur en heeft meer dan 600 installaties bij medische instellingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië, China en Azië. De ultramoderne revalidatie technologie wordt volledig geproduceerd in Finland en de toestellen worden ondersteund door verschillende  wetenschappelijke studies. Een ervaren team van ingenieurs en bewegingswetenschappers ontwerpt onze medische oefentoestellen en produceert state-of-the-art revalidatietechnologie.

Nek & meer

Naast behandeling van rugklachten beschikken wij over DAVID-apparaten voor nek, schouder, romp, heupen, knieën enz. voor rehabilatie-training behandeling van klachten.

Het origineel

Het DAVID Concept is én blijft het enige echte origineel en de eerste die de successen van het trainen als effectief middel tegen rug- en nekklachten wetenschappelijk heeft aangetoond.

De kernwaarden van onze oplossing bestaan uit het volgende:

  • Biomechanisch geoptimaliseerde oefentoestellen voor klachten aan het houding- en bewegingsapparaat
  • Bereiken van de juiste dosering oefentherapie voor een optimale trainingsstimulans
  • Kwantificeren van oefentherapie met real-time tracking van oefenparameters
  • Therapiesoftware gebruiken als virtuele assistent van de therapeut met de inzet van kunstmatige intelligentie (AI)
  • Behandel meerdere patiënten tegelijkertijd met een schaalbare en uitkomstgerichte oplossing

Copy Cats

Hierin zit dan ook gelijk het verschil met de andere later ontwikkelde concepten en de z.g. “copy cats” of de “me too” behandelcentra: en voldoet niet of slechts gedeeltelijk aan de eisen die gesteld worden vanuit wetenschappelijk oogpunt om veranderwoord en effectief te kunnen behandelen. Veel geclaimde resultaten zijn dan ook óf van tijdelijke aard of worden ten onrechte bewezen aangetoond.