MedX

Algemeen

Veel mensen hebben pijn. Pijn in de rug, nek of elders aan spieren en gewrichten. Deze pijn is vaak het gevolg van overbelasting. En dan niet alleen door te zwaar en te lang werken of sport maar juist door verzwakte, en dus minder belastbare, spieren van rug en romp. Dit gaat eveneens gepaard met afname van de stabiliteit (“core stability”) van de rug. Gewrichten, pezen enz. vertonen dan overbelastingsverschijnselen zoals ontstekingen, stijve gewrichten en spieren, moeilijk op gang komen, niet lang kunnen gaan of staan enzovoorts. De voornaamste klacht is echter pijn!!.

ForceMed werkt met DAVID apparaten, voorheen met MedX. Bij ForceMed hanteren wij een combinatie van het door MedX ontwikkelde therapie- en trainingsconcept waarmee wereldwijd al ruim 40 jaar ervaring is opgebouwd en passen dit toe mbv de DAVID-apparaten. Zowel de arts als het personeel van ForceMed zijn internationaal opgeleid en gecertificeerd om met het MedX concept te mogen werken alsook gecertificeerd op opgeleid voor het gebruik van de DAVID-apparaten en bijbehorende AI-software.

Oorsprong

De oorsprong van MedX stamt uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.  De apparaten en het concept zijn ontwikkeld aan de Universiteit van Florida (Gainsville,USA). Er zijn in de loop der jaren criteria opgesteld waaraan apparaten, behandelaars en therapie moeten voldoen, om evidence based te mogen heten en om veilig gebruikt te mogen worden voor de behandeling van patiënten (www.gmkt.org) .

Nek & meer

Naast behandeling van rugklachten beschikken wij over DAVID-apparaten voor nek, schouder, romp, heupen, knieën enz. voor rehabilatie-training behandeling van klachten.

Het origineel

MedX is én blijft het enige echte origineel en de eerste die de successen van het trainen als effectief middel tegen rug- en nekklachten wetenschappelijk heeft aangetoond.

Eisen

Apparaten van MedX voldoen als enige aan alle punten(>10) die door de wetenschap en de internationale wetenschapelijke vereniging Gesellschaft für Medizinische kräftigungstherapie” (GMKT) als belangrijk worden gezien om verantwoord, effectief en “evidence based” mee te mogen behandelen. Bovendien mag MedX alleen gebruikt worden in arts praktijken of onder supervisie van een arts en niet door paramedische praktijken zoals fysiotherapie praktijken.

Copy Cats

Hierin zit dan ook gelijk het verschil met de andere later ontwikkelde concepten en de z.g. “copy cats” of de “me too” behandelcentra: en voldoet niet of slechts gedeeltelijk aan de eisen die gesteld worden vanuit wetenschappelijk oogpunt om veranderwoord en effectie te kunnen behandelen. Veel geclaimde resultaten zijn dan ook óf van tijdelijke aard of worden ten onrechte bewezen aangetoond.