MC ForceMed

Coronatherapie

23 april 2020 Geen categorie 0

Chronisch ZorgNet, voorheen Claudicationet, is een netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van revalidatie bij claudicatio, long- en hartklachten. Sinds afgelopen donderdag, 16 april, hoort daar ook revalidatie na Covid-19 bij.

Gezien de impact van het virus op de samenleving en de actuele vraag om in het hele land eerstelijns zorg te kunnen bieden aan deze patiënten, wordt het netwerk ingezet om met z’n allen een eerstelijns opvangnet voor deze patiëntengroep te realiseren.

Hoewel er nog veel onduidelijk is over revalidatie van Coronapatiënten, zijn experts het er over eens dat specialisatie op het gebied van longaandoeningen een sterke basis vormt om Coronapatiënten te kunnen begeleiden in hun revalidatietraject, aldus Chronisch ZorgNet.

Namens Medisch Centrum ForceMed heeft onze fysiotherapeute M. Van Den Bos afgelopen week ook deelgenomen aan de E-learning module welke is opgezet om aanvullende expertise te verkrijgen op het gebied van Corona en het behandelen hiervan. De E-learning module is o.a. gebaseerd op de kennis vanuit het REACH-project en op het recent uitgebrachte European Respiratory Society-Expert adviesdocument. Aangezien de kennis en ervaring over Corona nog volop in ontwikkeling is, wordt er van de Coronatherapeuten verwacht dat ze actief deel blijven nemen aan de Webinars om zodoende up-to-date te blijven van de recente ontwikkelingen, inzichten en ervaringen vanuit het veld.

Gezien het brede spectrum van de problematiek waar Coronapatiënten mee in aanraking komen, wordt er van elke Coronatherapeut verwacht dat er een multidisciplinair netwerk is. Om de cliënten in onze omgeving goed te kunnen begeleiden is er een samenwerking gezocht met een diëtist en een ergotherapeut.

Mocht u nog verdere vragen en/of opmerkingen hebben kunt u ten allen tijde contact opnemen via onderstaande gegevens:

E: m.vandenbos@forcemed.info
T: 06-10590541

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *