Beschrijving trainingen

Intake

De intake zal plaats  vinden middels het invullen van een vragenlijst en een gezondheidscheck. Laatst genoemde vindt plaats bij de arts en kan zo nodig ook uit het controleren van de bloeddruk / lengte /  gewicht inhouden, het bespreken van de medische klachten en trainingsdoel. Daarnaast zullen de huisregels en trainingsprincipes met u besproken worden.

Indien er een akkoord gegeven zal worden kunt u starten met de introductie.
Introductie

Bij de introductie wordt u door een van onze instructeurs meegenomen in het trainingsproces en worden voor u alle apparaten ingesteld. Vaak is de introductie verspreidt over meerdere keren.

Training op maat

Alle trainingsprogramma’s worden gebaseerd op uw specifieke trainingsdoel. Onze arts en onze instructeurs zullen trainingsprogramma’s op maat voor u samen stellen. Om dit programma ook op maat te houden, voeren wij eens in de zoveel tijd een controle training uit.

Basic

Is het ‘standaard’ programma bestaande uit 10 krachtoefeningen. Duur ongeveer 30 minuten per keer.

Full

Is een uitgebreid programma bestaande uit 10-16 krachtoefeningen. Duur ongeveer 50 minuten per keer.

Core

Core training is preventieve training, specifiek gericht op onderhoud en/of preventie van specifieke klachten aan bijv. schouder, rug of nek. In een gerichte training voert u oefeningen uit op maximaal 6 specifieke apparaten. Hiermee versterkt u de betrokken en van belang zijnde spiergroepen.

Vario blessure

Specifieke revalidatieprogramma’s, afgestemd op behandeling en/of preventie van blessures, irritatie van gewrichten, spieren, enz.. Doel van deze training is om de blessure te herstellen. Na revalidatie kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden van preventieve krachttraining in Vario Sport.

Vario Sport

Specifieke preventieve en/of revalidatieprogramma’s ter ondersteuning van uw sport (Golf, wielrennen, voetbal, zwemmen, enz..).

Bedrijfspreventie

Specifieke preventieve en/of revalidatieprogramma’s ter behandeling- en voorkoming van werk gerelateerde klachten en terugdringen van arbeidsverzuim.

Meer informatie