Beschrijving trainingen

Intake

De intake zal plaats  vinden middels het invullen van een vragenlijst en een gezondheidscheck. Laatst genoemde vindt plaats bij de arts en bestaat uit het controleren van de bloeddruk / lengte /  gewicht, het bespreken van de medische klachten en trainingsdoel. Daarnaast zullen de huisregels en trainingsprincipes met u besproken worden.

Indien er een akkoord gegeven zal worden kunt u starten met de introductie.
Introductie

Bij de introductie wordt u door een van onze instructeurs meegenomen in het trainingsproces en worden voor u alle apparaten ingesteld. Vaak is de introductie verspreidt over meerdere keren.

Training op maat

Alle trainingsprogramma’s worden gebaseerd op uw specifieke trainingsdoel. Onze arts, fysiotherapeuten en onze instructeurs zullen trainingsprogramma’s op maat voor u samen stellen. Om dit programma ook op maat te houden, voeren wij eens in de zoveel tijd een controle trianing uit.

Full

Is het ‘standaard’ programma bestaande uit 10 krachtoefeningen. Duur ongeveer 30 minuten per keer.

Short

Is het ‘aangepaste’ programma bestaande uit 6 krachtoefeningen. Duur ongeveer 30 minuten per keer.

Core LE/CE

Core training is preventieve training, specifiek gericht op voorkomen van rug en nekklachten. In een compacte training voert u oefeningen uit op 5 specifieke apparaten. Hiermee versterkt u de diepe rug en nekspieren. Daarnaast traint u buik en schouderspieren om de spieren van uw romp in balans te brengen.

Vario blessure

Specifieke revalidatieprogramma’s, afgestemd op behandeling en/of preventie van blessures, irritatie van gewrichten, spieren, enz.. Doel van deze training is om uw klachten weg te nemen. Na revalidatie kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden van preventieve krachttraining in Vario Sport.

Vario Sport

Specifieke revalidatieprograma’s ter ondersteuning van uw sport (Golf, wielrennen, voetbal, zwemmen, enz..).

Fysiofitness

Hier bij kunt u trainen onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten.

Meer informatie