MC ForceMed

Coronavirus

24 maart 2020 Geen categorie 0

Maatregelen MC ForceMed n.a.v. COVID-19 virus (Coronavirus)

MC ForceMed volgt in ons medisch centrum de richtlijnen zoals door de Overheid, het RIVM en onze beroepsgroepen (KNMG, NVAMG en KNGF) zijn opgesteld.

Het beleid is door deze instanties per 23 maart j.l. wederom aangescherpt.

Tot 6 april a.s. verleent MC ForceMed derhalve in navolging van het landelijk beleid alleen noodzakelijke zorg.

Bij het maken van een afspraak wordt de noodzakelijkheid van de zorg op korte termijn door onze assistentes, al dan niet in overleg met onze arts en fysiotherapeuten, ingeschat en met die informatie al dan niet een afspraak gepland.

Een telefonisch consult met één van de behandelaars behoort zeer zeker ook tot de mogelijkheden.

Per direct neemt MC ForceMed aanvullende algemene maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus:

 • Neem bij vragen, bijvoorbeeld over de noodzakelijkheid van een bezoek aan arts of fysiotherapeut, zo veel mogelijk telefonisch, Whatsapp of per mail contact op met ForceMed
 • Patiënten met griepverschijnselen, hoesten, niezen, keelpijn, neusverkoudheid en/of koorts vragen wij niet te komen.
 • Binnen het GC Zuiderpark en in de ruimtes van MC ForceMed verzoeken wij u om 1,5 meter afstand van elkaar en van onze medewerkers te houden.
 • Wij verzoeken u zo veel mogelijk alleen te komen, tenzij het niet anders mogelijk is.
 • Uw begeleider vragen wij vervolgens, indien mogelijk, buiten of bijvoorbeeld in de auto te wachten, maar zeker geen plaats te nemen in de wachtruimtes.
 • Uw behandelaar kan besluiten aanvullende hygiëne maatregelen te nemen of zich met beschermende kledij uit te rusten, ter bescherming van u als patiënt of zichzelf of zelfs af te zien van fysiek contact indien van toepassing.

Voor reeds gemaakte afspraken bij arts en fysiotherapeut:

 • Alle reeds gemaakte afspraken zullen op noodzakelijkheid worden beoordeeld, en indien mogelijk en verantwoord worden uitgesteld tot ná 6 april a.s.
  Onze assistentes zullen hiertoe met u contact opnemen

Preventieve Training:

 • Volgens de richtlijnen van de Overheid geldt voor u in persoon: de richtlijnen van de Overheid volgend mag u alleen naar buiten om naar uw werk te gaan, boodschappen te doen en voor overige hoogstnoodzakelijke zaken (arts bezoeken, apotheekbezoek etc.) en op individuele basis buiten bewegen of sporten.
 • De beroepsgroep van de fysiotherapeuten schrijft voor alleen contact met patiënten te hebben in geval van urgente klachten die geen uitstel dulden of met onherroepelijke schade tot gevolg.
 • Indien er face-to-face contacten móeten plaats vinden zal dat alleen met beschermende kleding plaatst moeten vinden. Helaas kunnen wij op dit moment niet aan beschermende kleding komen, zodat ook deze optie vervalt.
 • Daarom kunnen wij inderdaad niets anders doen dan tot in ieder geval 6 april, alle patiëntgebonden activiteiten – urgente zaken daargelaten –zo goed als staken, hoe zeer wij dat ook betreuren.

Tot slot:

Ons advies is dan ook om 6 april af te wachten om dan te bezien welke maatregelen er dan van kracht blijven. Wellicht, als alles ten goede keert, treedt er enige versoepeling op voor onze sector en kunnen wij uw behandeling en/of therapie en/of preventieve trainingen weer voortzetten.

Wij hopen u na deze ingrijpende periode weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen om de draad weer op te pakken!

Namens alle medewerkers van MC ForceMed,

M. v.d. Bos en H. Bultman

Directie MC. ForceMed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *